Help syrische vrouwen

Ik heb samen met Lemon Foundation in het community centre een naaiatelier opgezet. Ik heb designs gemaakt met verschillende materialen voor tassen die nu door Syrische vrouwen gemaakt worden. De producten worden in verschillende landen verkocht. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Lemon Foundation die hiermee het community centre ondersteunt en de vrouwen een salaris biedt waarmee zij kunnen voorzien in een zelfstandig bestaan.

Facebook pagina Tiafi

Er bevinden zich ruim 3,5 miljoen vluchtelingen in Turkije.

Bijna de helft daarvan zijn kinderen. Een derde is zelfs jonger dan 12 jaar.
Alleenstaande vrouwen, met of zonder kinderen, zijn de kwetsbaarste groep.
Lemon Foundation is een groeiende groep mensen die samen met lokale partners vluchtelingen ondersteunt en met name vrouwen en kinderen helpt. Vanuit een groot pand in Izmir ondersteunen ze verschillende activiteiten in hun community centre.

• Ze bieden mensen en hun gezinnen de kans middels microfinanciering een zelfstandig bestaan op te bouwen.
• Vluchtelingen kunnen bij het info-punt onafhankelijke informatie krijgen en worden doorverwezen naar de juiste instanties.
• Er wordt dagopvang voor kinderen georganiseerd zodat ze niet opgesloten in huis de dag doorbrengen wanneer hun ouders aan het werk zijn.
• Er worden taallessen Turks gegeven waardoor mensen sneller integreren. Voor kinderen is dit mogelijkheid om sneller naar school te kunnen.
• Ze bieden veiligheid aan vrouwen die op straat slapen met hun kinderen, door ze een slaapplaats te geven voor een aantal dagen en ondertussen een oplossing te zoeken.
• Ze richten een distributiepunt in van waaruit noodhulp zoals voedsel, kleding, brandhout en melkpoeder voor baby’s kan worden verdeeld.
• Ze starten een kringloopwinkel waar onder andere tweedehandskleding en schoenen worden verkocht voor een heel klein bedrag.
• Bestaande vrijwilligersorganisaties in Izmir worden geprofessionaliseerd waardoor ze aanspraak kunnen maken op Europese middelen voor noodhulp.

Volg de facebook pagina @lemonfoundation